Skip to main content

Strike! 

Blij en enthousiast gaat er een vuist in de lucht en maakt mijn dochter een vreugdesprongetje.

Gelukt!  10 om.   Een strike. 

“Nu jij mam”.

Een zee van nullen. Het begon zo goed bij mij. De eerste paar kegels gooide ik om, maar het tij is kennelijk gekeerden, er volgt een zee van nullen. De ballen gaan één voor één de goot in.

Nee, voor mij niet 10 kegels om, maar 10 nullen op een rij op het scorebord.

En zo zakt de moed in mijn bowlingschoenen. Beurt na beurt rol ik de bal met goede moed naar de kegels, maar elke keer maakt de bal een onverwachte afslag naar de goot. Zelfs ik, weet echt wel wat de bedoeling is bij bowlen, maar het gaat steeds mis-wat doe ik toch verkeerd?

 

In de goot belanden Tijdens dit gezinsuitje ervaar ik hoe de kinderen zich in mijn praktijk voelen.  Ik merk dat ik steeds meer in een negatieve spiraal kom.

Dat ik niet eens meer geloof dat het goed zal gaan, laat staan dat ik net als mijn dochter een strike kan gooien. Integendeel, ik hoor mezelf denken: ‘De volgende bal zal ook wel niet goed gaan en weer in de goot belanden…’

En ja hoor, daar gaat  de volgende bal de goot in.

Nou ja, liever de bal dan ik.

Dus zo voelen de kinderen zich die ik in de praktijk zie.De kinderen die ik zie in de praktijk, zitten op een gegeven moment op een punt dat het zelfvertrouwen weg  is en ze de moed verliezen. Ze denken dat het lezen toch niet gaat lukken, ondanks dat ze zo hun best doen en oefenen.

Gelukkig kan ik samen met je kind aan de slag gaan tijdens het Van Top tot Teen Traject om naast het lezen zelf ook het zelfvertrouwen van je kind te verhogen op het gebied van lezen. Dan doe ik samen met je kind beweegspelletjes, zoals 10 x een pittenzakje te gooien en vangen met één hand zowel alleen met je rechter- als linkerhand.

Dit is een spel om je oog-handcoördinatie te verbeteren. Dit zorgt ervoor dat je kind zich gaat concentreren op het vangen en gooien. Door het volgen van het pittenzakje leren de ogen van je kind samen te kijken en te focussen op één ding, net zoals je de letters en woorden op een regel moet leren volgen.

Dit is één van de vele beweegspelletjes die ervoor zorgen dat het lezen voor je kind steeds gemakkelijker gaat. En véél leuker voor je kind dan wéér een uur gefrustreerd proberen te lezen.

 De eindscore Na de eerste ronde van tien beurten beginnen we op de bowlingbaan weer opnieuw met de puntentelling.

Ik kan dit, ik wil dit en ik doe dit, zeg ik tegen mezelf. Adem in en adem uit.

Bal vast, concentreren en geef de bal een mooi zetje.

Gelukt! 

Eindelijk vallen er kegels om.

Ons gezinsuitje eindigt niet met een overwinning van mij op de bowlingbaan. Maar gelukkig bleef ik niet onder de 30 punten.

Met veel plezier en herwonnen zelfvertrouwen kijk ik terug op een gezellige middag.

Zal ik samen met je kind aan de slag gaan om zijn leesscore omhoog te halen? Stuur me een bericht en  dan ruim ik gratis 20 minuten in om te bepalen wat jouw kind nodig heeft.

Schrijf een reactie

Sluit menu

Judith coacht kinderen

St.Victorstraat 52E
2741 JR Waddinxveen
info@judithcoachtkinderen.nl
0182-253913 (ook what’s app)